Jolien Janzing beschrijft in haar recentste boek 'Audrey & Anne' de raakpunten en overeenkomsten tussen Audrey Hepburn en Anne Frank, gestoeld op gedegen onderzoekswerk. Audrey en Anne zijn niet alleen in het jaar 1929 geboren, maar beleefden de oorlog in Nederland op hetzelfde tijdstip: Audrey Hepburn in Arnhem en Anne Frank in Amsterdam. Met dit verschil: Audrey leefde in vrijheid, Anne op een onderduikplek.

Gebaseerd op waargebeurde feiten en uitgebreid onderzoek vertelt Jolien het verhaal van de jeugd van Audrey Hepburn en Anne Frank, twee van de grootste iconen uit de 20ste eeuw. Ze doet dit met unieke beelden, een filmfragment en muziek uit de jaren ’30 en ‘40. Lente, 1929. Er worden twee meisjes geboren die later wereldfaam zullen verwerven: Audrey Hepburn en Anne Frank. Hun levens vertonen opvallend veel overeenkomsten. Zo hebben ze beiden op jonge leeftijd noodgedwongen hun geboorteland verlaten. Audrey is een telg van de Europese elite. Zij wordt naar een Engelse kostschool gestuurd, terwijl haar ouders in München, Brussel en Londen flirten met de rest van de jetset – en met het fascisme. Ook de familie Frank vertrekt van huis, als onderdeel van de enorme stroom joodse vluchtelingen. Audrey viert haar elfde verjaardag nog in het vrije Nederland waar haar moeder opgroeide. Maar als Anne elf wordt, marcheren de Duitsers er al door de straten. Ze zitten in de val.


Op donderdag 22 maart 2018 komt Jolien Janzing naar de bib van Tienen voor een boeiende lezing over het boek.


Deze activiteit wordt georganiseerd in het kader van de rondreizende tentoonstelling 'Anne Frank - Laat me mezelf zijn' i.s.m. Lions Club Tienen en de stad Tienen.


Wanneer

Donderdag 22 maart 2018 van 20.00 tot 22.00 uur


Waar

Bibliotheek Tienen

Grote Markt 3

3300 Tienen


Prijs

€5 (Basistarief: 5,00 €)


Reservatie

Inschrijven is verplicht en kan via

tel 016 80 57 60 of bibliotheek@tienen.be.


Organisatie

Stadsbibliotheek

nevenactiviteiten
Fragment met Jolien Janzing