Tijdens deze lezing kom je meer te weten over het leven van Anne, de omstandigheden van de jaren '30, de verschrikking van de Holocaust, de betekenis van Anne nu en voor opvoeding en onderwijs.

Een ideale activiteit om met het gezin te doen, maar ook andere geïnteresseerden zijn zeer welkom!

Spreker Rudi Boelen is pedagoog-docent aan de lerarenopleiding ‘bachelor lager onderwijs’ van de UC Leuven-Limburg (www.ucll.be) waar hij onder andere verantwoordelijk is voor de opleidingsonderdelen over diversiteit, kinderrechten, herinneringseducatie, omgaan met kansarmoede, reflecterend leren. Hij is ook promotor van de Techniek-en wetenschapsacademie te Houthalen.

Naast zijn opdracht in UCLL is hij ook voorzitter van het Sint-Jozefinstituut Bokrijk vzw (secundair onderwijs) en actief in het Vlaams Lassaliaans Perspectief.

Als vrijwilliger is hij natuurgids en cleantech-ambassadeur. Verder geeft hij lezingen en werkte mee aan nascholingen over techniek op school en over kinderrechten wereldwijd.


Deze activiteit wordt georganiseerd in het kader van de rondreizende tentoonstelling 'Anne Frank - Laat me mezelf zijn' i.s.m. Lions Club Tienen en de stad Tienen.


Doelpubliek

kinderen (vanaf 10 jaar) en volwassenen.


Wanneer

Woensdag 7 maart 2018 van 15.00 tot 16.30 uur


Waar

Bibliotheek Tienen

Grote Markt 3

3300 Tienen


Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)


Reservatie

Inschrijven is verplicht en kan in de bib of telefonisch: 016 80 56 70 of via mail: stuur je naam, telefoonnummer en de activiteit waarvoor je je wenst in te schrijven naar bibliotheek@tienen.be


Organisatie en contact

Bibliotheek Tienen


nevenactiviteiten