De tentoonstelling ‘Laat me mezelf zijn’ is een samenwerking tussen Lions Club Tienen, stad Tienen, UCLL, scholen uit Tienen en Hoegaarden en de Anne Frank Stichting uit Nederland.


Lions Club Tienen maakt deel uit van Lions International, de grootste niet-gouvernementele organisatie van de wereld, die zich wereldwijd in meer dan 190 landen actief inzet voor alle mogelijke sociale en culturele initiatieven.

Tienen ligt in de provincie Vlaams-Brabant, in het noorden van het Haspengouws Plateau. De stad telt ruim 34.000 inwoners. De stad Tienen bouwt, samen met haar inwoners, aan een warme, uitnodigende en aangename stad. Een stad waarin duurzaamheid, ondernemerschap en een bruisend sociaal leven hand in hand gaan en waar elke Tienenaar zich betrokken en thuis voelt.


De Anne Frank Stichting is een non-profitorganisatie. Het beheer van het Anne Frank Huis, te Amsterdam en het uitdragen van Anne Franks levensverhaal en idealen zijn de belangrijkste doelstellingen van de stichting.

De Stichting Auschwitz werd in 1980 opgericht door de Belgische vriendenkring van gewezen politieke gevangenen van Auschwitz-Birkenau, kampen en gevangenissen van Silezië, met als eerste doelstelling de studie van de geschiedenis en de herinnering van de Holocaust en van de nazi-terreur, hun kennis, de overdracht van hun herinneringen evenals het bewaren van de archieven hen betreffende.

Hogeschool UCLL biedt 18 professionele bacheloropleidingen en 13 bachelor-na-bachelor opleidingen aan op 9 campussen in Limburg en Vlaams-Brabant. UC Leuven-Limburg is één van de grootste instellingen voor hoger onderwijs in Vlaanderen. UCLL is actief in de interessegebieden lerarenopleiding, management, technologie, gezondheid en welzijn en combineert haar onderwijsopdracht met praktijkgericht onderzoek en dienstverlening.